©Türkiye Arkeolojik Yerleşmeleri - TAY Projesi


Beyşehir Höyük C

Çizimler için tıklayın...

maps

Fotoğraflar için tıklayın...

Beyşehir Höyük C
Türü:
Höyük
Rakım:
1080 m
Bölge:
İç Anadolu
İl:
Konya
İlçe:
Beyşehir
Köy:
Sadıkhacı
Araştırma Yöntemi:
Yüzey Araştırması
Dönem:
İTÇ II İTÇ I

     


Konya il merkezinin batı-güneybatısında; Beyşehir İlçesi'nin kuzeyinde; Sadıkhacı Köyü'nün yaklaşık 6 km batısında Eflatunpınar'ın hemen güneyinde yer almaktadır. Sülüklü sırtlarının Beyşehir Gölü'ne bakan kısmında; Beyşehir'den Şarkikaraağaç'a giden karayolu üzerindedir. Çevrede bir kaç adı bilinmeyen ya da adı olmayan höyük olduğu için Mellaart tarafından C höyüğü olarak isimlendirilmiştir. İlk defa J. Mellaart'ın saptadığı bu tepede İTÇ I ve İTÇ II. evreye ait çanak çömlek parçaları toplanmıştır. Çokbanker'in saptadığı Kuşluca Mezarlığı ile karıştırılmaktadır. Gölün özellikle doğu kıyısı tekrar araştırılmalıdır.
Yeri: Konya il merkezinin batı-güneybatısında; Beyşehir İlçesi'nin kuzeyinde; Sadıkhacı Köyü'nün yaklaşık 6 km batısında Eflatunpınar'ın hemen güneyinde yer almaktadır.
Konumu ve Çevresel Özellikleri: Solecki'de Eflatun Höyük olarak anılan bu yerin diğer adı Kocadere Höyük'tür. Nedense arkeolojik metinlere Beyşehir Höyük C olarak geçmiştir. Yerleşme yerinin boyutları konusunda bir bilgi verilmemektedir. Yerleşme yeri Eflatunpınar Deresi'nin güneyindedir.
Tarihçe:
Araştırma ve Kazı:
Tabakalanma:
Buluntular:
Kalıntılar:
Yorum ve tarihleme:


Liste'ye